TÂY NINH 's english materials for learners

good
 
IndexIndex  CalendarCalendar  Trợ giúpTrợ giúp  Tìm kiếmTìm kiếm  Thành viênThành viên  NhómNhóm  Đăng kýĐăng ký  Đăng NhậpĐăng Nhập  

Share | 
 

 ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC 2

Xem chủ đề cũ hơn Xem chủ đề mới hơn Go down 
Tác giảThông điệp
Admin
Admin


Tổng số bài gửi : 286
Join date : 15/02/2012

Bài gửiTiêu đề: ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC 2   Sun Jun 17, 2012 2:40 pm

ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC, CAO ĐẲNG THAM KHẢO
Môn thi: TIẾNG ANH, Khối D
Thời gian làm bài: 90 phút Mã đề 152
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Questions 1-5. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.
1. A. tendency B. difference C. importance D. incidence
2. A. diverse B. current C. justice D. series
3. A. bamboo B. cactus C. camel D. hummock
4. A. reserve B. service C. derive D. combine
5. A. eternal B. literate C. pessimist D. vulnerable
Questions 6 - 35. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.
6. BARNEY & FRIENDS gave children..........pleasure.
A. a great deal of B. a large quantity C. a large deal of D. a great number of
7. Do you have any objections..........this new road scheme?
A. at B. with C. to D. for
8. Despite a lot of hardship, the Green City Project will go...........
A. before B. forward C. advance D. ahead
9. I'm sorry! I didn't break that vase on............
A. my mind B. time C. purpose D. intention
10. I don't feel like.........to the cinema now.
A. go B. to have gone C. going D. to go
11. He has.........money in the bank.
A. a large number of B. a lots of C. a lot of D. lot of
12. There's a good film.........town.
A. at B. over C. on in D. in on
13. He isn't going to learn Spanish and..........
A. so isn't she B. neither is she C. she isn't too D. either she isn't
14. The policeman explained to us........get to the market.
A. how B. how could C. how we could D. how could we
15. He's always trying........me.
A. to avoid to meet B. avoiding meeting C. to avoid meeting D. avoiding to meet
16. Mr. Brown.........in the army from 1960 to 1980.
A. had served B. has served C. had been serving D. served
17. Would you please........him speak about the new plan.
A. let B. allow C. ask D. tell
18. Although she is unkind, I can't help........her.
A. like B. liked C. to like D. liking
19. Although Vicky looked pretty much the same after all those years, I noticed.........changes which made her look even more beautiful than I remembered.
A. fair B. sensitive C. subtle D. joint
20. After hours of bargaining with the salesman, Jake bought the jacket for a .........of the original price.
A. fraction B. piece C. part D. spot
21. The football match tomorrow evening will be broadcast........on TV and radio.
A. simultaneously B. communally C. uniformly D. jointly
22. Please fill in your employment history, including your.......employer as well as any previous ones you might have had.
A. private B. daily C. constant D. current
23. Most museums in the city........Day Passes at special rates for both pupils and students.
A. issue B. transmit C. print D. project
24. The woman.........someone had stolen her purse, but although they searched everyone in the shop, it wasn't found.
A. accused B. enforced C. claimed D. warned
25. As I was........of the change in the program, I arrived half an hour late for the rehearsal.
A. unaware B. unconscious C. unable D. unreasonable
26. The Best Invention........this year was given to Jason Meyers.
A. Reward B. Brand C. Factor D. Award
27. On Christmas Eve, the.......family gathers for dinner, usually at my grandmother's house.
A. mere B. entire C. total D. complete
28. When the first Chinese restaurants opened in Greece, it was very difficult to get fresh........of Chinese vegetables.
A. provisions B. materials C. supplies D. ingredients
29. I find mending old socks incredibly........ that's why I always ask my mother to do it for me.
A. hilarious B. tedious C. furious D. recreational
30. Megan solved her computer problem quite......she happened to mention it to a friend who had had the same
problem and told her what to do.
A. occasionally B. clumsily C. accidentally D. attentively
31. Bill Gates is probably the best known and most successful.......in computer software.
A. pioneer B. navigator C. generator D. volunteer
32. My mother often.......our mistakes, whereas my father is very strict and punishes us for even the slightest one.
A. passes B. neglects C. avoids D. overlooks
33. When I joined the army, I found it difficult to.......out orders from my superiors, but I soon got used to ……..it.
A. call B. carry C. miss D. take
34. After nine months without any rain, the country was facing one of the worst......in the last fifty years.
A. draughts B. floods C. eruptions D. droughts
35. What I like about this restaurant is that there is ......parking space right outside it.
A. plenty B. ample C. expanded D. big
Questions 36 - 45. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the best option for each of the blanks.
The Industrial Revolution in Britain was built on the use of machines in factories. Since the 1950s, Britain's (36)......industries have replaced machine operators with computers, and this (37)......has led to a decline in the number of (38).......in many factories. Goods are bought and used much more than ever before but a lot of these goods are imported. By the beginning of the 20th century, other industrial countries like the USA were (39).......with Britain's exports, and countries in the Far East have been able to provide cheaper (40)......since the 1970s. Areas located with heavy industries are suffering high unemployment. During the last 30 years, there has been a constant rise in smaller industries (41).........as "light industries". These ones use electricity and are not (42) .........on raw materials such as coal so they are "footloose", i.e. they can be located anywhere. They produce such things as washing machines or spare (43) .......... Some of these industries produce nothing at all, but provide services like distribution. The consumer boom of the 1980s and the increased leisure time of most Britons have led to rapid (44) ........ in service industries like banking, tourism, retailing and information processing, and in industries which distribute, maintain, and repair (45).........consumer goods.
36. A. manufacturing B. big C. large D. running
37. A. replacement B. change C. exchange D. automation
38. A. employers B. employees C. labors D. servers
39. A. working B. familiar C. competing D. fed up
40. A. things B. products C. produce D. imports
41. A. considered B. regarded C. known D. worked
42. A. dependent B. reliable C. dependable D. command
43. A. details B. parts C. sections D. gadgets
44. A. growth B. increase C. expansion D. extension
45. A. everyday B. home C. household D. expensive
Questions 46 - 55. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the best answer to each of the following questions.
Animation traditionally is done by hand-drawing or painting successive frames of an object, each slightly different than the preceding frame. In computer animation, although the computer may be the one to draw the different frames, in most cases the artist will draw the beginning and ending frames and the computer will produce the drawings between the first and the last drawing. This is generally referred to as computer-assisted animation, because the computer is more of a helper than an originator.
In full computer animation, complex mathematical formulas are used to produce the final sequence of pictures.
These formulas operate on extensive databases of numbers that define the objects in the pictures as they exist in mathematical space. The database consists of endpoints, and color and intensity information. Highly trained professionals are needed to produce such effects because animation that obtains high degrees of realism involves computer techniques for three-dimensional transformation, shading, and curvatures.
High-tech computer animation for film involves very expensive computer systems along with special color terminals or frame buffers. The frame buffer is nothing more than a giant image memory for viewing a single frame. It temporarily holds the image for display on the screen.
A camera can be used to film directly from the computer's display screen, but for the highest quality images possible, expensive film recorders are used. The computer computes the positions and colors for the figures in the picture, and sends this information to the recorder, which captures it on film. Sometimes, however, the images are stored on a large magnetic disk before being sent to the recorder. Once this process is completed, it is repeated for the next frame. When the entire sequence has been recorded on the film, the film must be developed before the animation can be viewed. If the entire sequence does not seem right, the motions must be corrected, recomputed, redisplayed, and rerecorded. This approach can be very expensive and time consuming. Often, computer-animation companies first do motion tests with simple computer-generated line drawings before selling their computers to the task of calculating the high-resolution, realistic-looking images.
46. What aspect of computer animation does the passage mainly discuss?
A. The production process B. The equipment needed
C. The high cost D. The role of the artist
47. According to the passage, in computer-assisted animation the role of the computer is to draw the........
A. first frame B. middle frames C. last frame D. entire sequence of frames
48. The word "they" in the second paragraph refers to........
A. formulas B. databases C. numbers D. objects
49. According to the passage, the frame buffers mentioned in the third paragraph are used to............
A. add color to the images B. expose several frames at the same time
C. store individual images D. create new frames

50. According to the passage, the positions and colours of the figures in high-tech animation are determined by........
A. drawing several versions B. enlarging one frame at a lime
C. analyzing the sequence from different angles D. using computer calculations
51. The word "captures" in the fourth paragraph is closest in meaning to......
A. separates B. registers C. describes D. numbers
52. The word "Once" in the fourth paragraph is closest in meaning to.....
A. before B. since C. after D. while
53. According to the passage, how do computer-animation companies often test motion?
A. They experiment with computer-generated line drawings.
B. They hand-draw successive frames.
C. They calculate high-resolution images.
D. They develop extensive mathematical formulas.
54. The word "task" in the 4th paragraph is closest in meaning to.......
A. possibility B. position C. time D. job
55. Which of the following statements is supported by the passage?
A. Computers have reduced the costs of animation.
B. In the future, traditional artists will no longer be needed.
C. Artists are unable to produce drawings as high in quality as computer drawings.
D. Animation involves a wide range of technical and artistic skills.
Questions 56 - 65. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the best answer to each of the following questions.
The response of most animals when suddenly faced with a predator is to flee. Natural selection has acted in a variety of ways in different species to enhance the efficacy of the behaviours, known as "flight behaviours" or escape behaviours that are used by prey in fleeing predators. Perhaps the most direct adaptation is enhanced light speed and agility.
Adaptations for speed, however, are likely to require sacrifices biter attributes, so we might expect only some species to adopt a simple fast flight strategy.
Another way of enhancing the effectiveness of flight is to move in an erratic and unpredictable way. Many species, like ptarmigans, snipes, and various antelopes and gazelles, flee from predators in a characteristic zigzag fashion. Rapid unexpected changes in flight direction make it difficult for a predator to track prey.
In some species, like the European hare, erratic zigzag flight might be more effective in the presence of predators that are faster than they are and straight light more effective against predators that are slower. One observation that supports this suggestion is the recorded tendency for slow-flying black-beaded gulls, which are normally able to escape predators by means of direct flight, to show frequent changes in flight direction when they spot a peregrine falcon (peregrines are adept at capturing flying birds).
A quite different way of enhancing escape by flight is to use so-called "flash" behaviour. Here, the alarmed prey flees for a short distance and then "freezes." Some predators are unexcited by immobile prey, and a startling flash of activity followed by immobility may confuse them. "Flash" behaviour is used in particular by frogs and orthopteran insects, which make conspicuous jumps and then sit immobile. In some species, "flash" behaviour is enhanced by the display of bright body markings. Good examples of insects with colourful markings are the red and yellow underwing moths. At rest, both species are a cryptic brown color. When they fly, however, brightly coloured hind wings are exposed, which render the moths highly conspicuous. Similarly, some frogs and lizards have brightly coloured patches or frills that may serve a 'flash" function when they move quickly. Some species even appear to possess "flash" sounds. The loud buzzing and clicking noises made by some grasshoppers when they jump may serve to emphasize the movement.

56. The word "enhance" is closest in meaning to...........
A. encourage B. resist C. increase D. reveal
57. The description of the prey's movement as "zigzag" suggests that the movement is...........
A. reliable B. fast C. constant D. unpredictable
58. It can be inferred from the passage that the European hare.........
A. is faster than most of its predators B. is capable of two kinds of flight
C. is more likely to escape using straight flight D. is preyed upon by gulls and falcons
59. The behaviour of black-beaded gulls is most comparable to that of.......
A. gazelles B. European hares C. peregrine falcons D. frogs
60. It can be inferred that black-beaded gulls change direction when they spot a peregrine falcon for which of the following reasons?
A. The falcons are faster than the gulls.
B. The gulls want to capture the falcons.
C. The falcons are unpredictable.
D. The gulls depend on the falcons for protection.
61. The word "alarmed" is closest in meaning to..........
A. moving B. selected C. frightened D. exhausted
62. All of the followings are mentioned as characteristics of "flash" behaviour EXCEPT...........
A. brief conspicuous activity B. immobility
C. bright body markings D. aggressive fighting
63. The phrase "in particular" is closest in meaning to...........
A. especially B. with difficulty C. expertly D. frequently
64. The hind wings of red and yellow underwing moths function in a way that is most similar to...........
A. the hind wings of peregrine falcons B. the zigzag flight of European hares
C. the colored patches on frogs D. the clicking of grasshoppers
65. Why does the author mention "grasshopper" in the last line?
A. To contrast animals that "flash" with animals that "freeze".
B. As an example of an animal whose "flash" behaviour is a sound.
C. To compare the jumping behaviour of insects and reptiles.
D. As an example of a predator that moths escape by using "flash" behavior.
Questions 66 - 70. Mark the letter A, B, C, or D to show the underlined part that needs correction.
66. Chemical engineering is based on the principles of physics, chemists, and mathematics.
A B C D
67. So when Whitman returned to the Pacific, over thousand settlers went with him.
A B C D
68. Ancient people used pot for cooking, storing food, and carrying things from place to place.
A B C D
69. Ancient people made a clay pottery because they needed it for their survival.
A B C D
70. A paragraph is a portion of a text consists of one or more sentences related to the same idea.
A B C D
Questions 71 - 75. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that has the same meaning as the original one. Page 5
71. Without skilful surgery he would not have survived the operation.
A. Had it been for skilful surgery he would not have survived the operation.
B. He wouldn't have survived the operation if he hadn't had skilful surgery.
C. But for skilful surgery he would not have survived the operation.
D. With skilful surgery he would have survived the operation.
72. What Rachael does in her free time doesn't concern me.
A. What Rachael does in her free time is none of my business.
B. What Rachael does in her free time is not my concern.
C. I don't know what Rachael does in her free time.
D. What Rachael does in her free time is not concerned by me.
73. We couldn't have managed without my father's money.
A. Hadn't it been for my father's money, we couldn't have managed.
B. We could have managed with my father's money.
C. If we could managed, my father's money would be there.
D. If we couldn't have managed, we would have had my father's money.
74. I had only just put the phone down when the boss rang back.
A. I put the phone down when the boss rang back.
B. Hardly had I put the phone down when the boss rang back.
C. No sooner had I put the phone down when the boss rang back.
D. Scarcely had I put the phone down than the boss rang back.
75. While I strongly disapproved of your behaviour, I will help you this time.
A. Despite of my strong disapproval of your behaviour, I will help you this time.
B. Although I strongly disapproved of your behaviour, but I will help you this time.
C. Because of your behaviour, I will help you this time.
D. Despite my strong disapproval of your behaviour, I will help you this time.
Questions 76 - 80. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the best sentence built from the given words or phrases.
76. when 1/ airport/ plane/ already/ leave.
A. When I arrived the airport, the plane had already left.
B. When I got to the airport, the plane had already left.
C. When I reached at the airport, the plane already left.
D. When I came the airport, the plane had already left.
77. If/ weather/ fine/ an excursion/ tomorrow.
A. If the weather will be fine, we will go on an excursion tomorrow.
B. If the weather is fine, we will go on an excursion tomorrow.
C. If the weather is fine, we would go on an excursion tomorrow.
D. If the weather were fine, we would go on an excursion tomorrow.
78. She/ not alone/ when/ shopping/ yesterday.
A. She was not alone when she did shopping yesterday.
B. She is not alone when she go shopping yesterday.
C. She was not alone when she went shopping yesterday.
D. She had not been alone when she went shopping yesterday
79. a pity/ wish/ tell/ about/ this.
A. What a pity! I wish you had told us about this.
B. What a pity! I wish you told us about this.
C. What a pity! I wish you would tell us about this.
D. What a pity! I wish you have told us about this.
80. Only/ this way/ make/ laws/ effective.
A. Only by this way we can make our laws effective.
B. Only this way we can make our laws effective.
C. Only by this way can we make our laws effective.
D. Only by this way we can make it effective our laws.

THE END




ĐÁP ÁN THI THỬ ĐẠI HỌC, CAO ĐẲNG
Môn thi: TIẾNG ANH, Khối D
Mã đề 152

Câu Đáp án Câu Đáp án
1 C 41 C
2 A 42 A
3 A 43 B
4 B 44 A
5 A 45 C
6 A 46 A
7 C 47 B
8 D 48 D
9 C 49 C
10 C 50 D
11 C 51 B
12 C 52 C
13 B 53 A
14 C 54 D
15 C 55 D
16 D 56 C
17 A 57 D
18 D 58 B
19 C 59 B
20 A 60 A
21 A 61 C
22 D 62 D
23 A 63 A
24 C 64 C
25 A 65 B
26 D 66 C
27 B 67 D
28 C 68 A
29 B 69 A
30 C 70 B
31 A 71 C
32 D 72 A
33 B 73 A
34 D 74 B
35 B 75 D
36 A 76 B
37 D 77 B
38 B 78 C
39 C 79 A
40 b 80 C
Về Đầu Trang Go down
Xem lý lịch thành viên http://tailieutienganh.forumvi.com
 
ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC 2
Xem chủ đề cũ hơn Xem chủ đề mới hơn Về Đầu Trang 
Trang 1 trong tổng số 1 trang

Permissions in this forum:Bạn không có quyền trả lời bài viết
TÂY NINH 's english materials for learners :: english :: english tests for ordinary student-
Chuyển đến