TÂY NINH 's english materials for learners

good
 
IndexIndex  CalendarCalendar  Trợ giúpTrợ giúp  Tìm kiếmTìm kiếm  Thành viênThành viên  NhómNhóm  Đăng kýĐăng ký  Đăng NhậpĐăng Nhập  

Share | 
 

 Practice test for gifted student

Xem chủ đề cũ hơn Xem chủ đề mới hơn Go down 
Tác giảThông điệp
Admin
Admin


Tổng số bài gửi : 286
Join date : 15/02/2012

Bài gửiTiêu đề: Practice test for gifted student   Fri Feb 17, 2012 2:12 pm

Practice test for gifted student

I. Grammar and Vocabulary: (7m)
A. Grammar: Choose the best answer to complete the sentence : (0,1 x 20 = 2 m)
1. Would you like something to drink?
I ..... rather have something to eat
A. were B. had C. - D. would
2. He asked me ..........•'•••••••••
A. since when I am waiting B. how long I have been waiting
C. how long I had been waiting D. since when I waited
3. The faster the processing speed, the greater ……… provided by a computer.
A. the power B. power is C. is the power D. power which is
4. Air consists of a combination of nitrogen and oxygen …………. in place by gravity.
A. are holding B. being hold C. holding D. held
5. You can come..... if you like, but don't walk too slowly.
A. along B. after C. behind D. on
6. Can you really insure yourself..... unemployment
A. for B. from C. to D. against
7. All those ..... favour of the motion, raise your hands.
A. for B. to C. with D. in
8. He's a horrible man, I simply cannot....... the sight of him
A. take B. wear C. keep D. stand

9. Granny is completely deaf. You'll have to ..... allowances for her •
A. bring B. give C. make D. find
10. Charlie gave all his money ..... and went to live in a commune.
A. away B. - C. over D. off
11. She never says anything good about me. She's forever running me . . . . .
A. over B. down C. our D. off
12. I hope he doesn't make us .....
A. to wait B. wait C. waiting D. for waiting
13. Which ..... you sooner be: a teacher or a banker?
A. would B. had C. did D. are
14. They'll probably ask you ...............
A. since when you are B. how long you have been
C. since when have you been D. how long you will have been
15. Which sentence is closest in meaning to the sentence underlined?
He may leave now.
A. He has to leave now B. He wants to leave now
C. He is unlikely to leave now D. He has permission to leave now.
16. I came ..... a reference to Makonde carving when I was an art student.
A. across B. into C. over D. for
17. You can use my typewriter ..... now, but I shall need it later.
A. in B. at C. for D. on
18. Instead of thinking carefully, he tends to ........... conclusions.
A run at B jump to C fly into D. look at
19. Please ..... on. I'm just looking for something
A. carry B. get C. stick D. push
20. When decimal currency was introduced, one old lady in the village said:
'I don't think it will catch ..... round here' .
A. up B. out C. on D. in
B. Vocabulary: Choose the best answer to complete the sentence : (0,1 x 20 = 2 m)
Choose the correct answer. Only one answer is correct.
1. Robin Hood ..... the rich and gave to the poor
A. stole B. robbed C. thieved D. broke into
2. You may leave your coat, but at your own .....
A. cost B. danger C. responsibility D. risk
3. Take .......... of the chance to do some sightseeing while you are here
A. advantage B. profit C. benefit D. exploit
4. Please change the ........ Talk about something more pleasant.
A. argument B. motive C. matter D. subject
5. He's a nice guy, always ready to do somebody a good ........
A. present B. play C. turn D. pleasure
6. There are no two ........ about it when she wants a thing she gets it
A. ideas B. ways C. questions D. courses
7. I know she's irritating, but try not to ..........
A. let your hair down B. make your blood boil
C. lose your temper D. throw your weight about
8. How, are you feeling today?
A. Not too bad. B. So and so C. Down and out D. Just as well
9. There is a . . . . . of skilled craftsmen in the industry
A. want B. fault C. lack D. need
10. We carried out a few ......... to find how good the drug was
A. experiments B. tries C. experiences D. proofs
11. She isn't really sexist. She just says things like that from force of . . . . . .. .
A. custom B. use C. attitude D. habit
12. He's only pulling your ..... Don't take it so seriously
A. leg B. jacket C. arm D. nose
13. How old is Janet? I haven't the slightest.....
A. best B. theory C. guess D. idea
14. He didn't .......... to help her, even though she was very ill
A. open an eye B. lift a finger C. bend his arm D. shake a leg
15. We've lost everything. Still, there's no point in complaining. We'll just have
to try and make ..........
A. the best of a bad job B. no bones about it
C. a splash D. a clean sweep
16. I hope this headache ..................... soon.
A. goes out B. comes away C. wears off D. passes away
17. What the treasurer said virtually ..................... to a confession.
A. amounted B. came C. stood D. embodied
18. Marrying into such a rich family had always been.............. his wildest dreams
A. under B. above C. over D. beyond
19. We failed to lay eyes on a tiger during our expedition,................... film one
A. let alone B. not to mention C. apart from D. but for
20. The ...................... of the word is unknown, but it is certainly not from any
Latin based language.
A. extract B. derivation C. genesis D. descent

C. Word building: Choose the best answer to complete the sentence : (0,1 x 10 = 1 m)
1. Whether the sports club survives is a matter of complete ................... to me.
A. disinterest B. importance C. indifference D. interest
2. Three of these stems can be made into a noun by adding the prefix “out”. Find the one which
cannot
A. out- -side B. out- -break
C. out- -shoot D. out- -fit
3. Unsalted butter is best for this recipe, but................ that, margarine will do.
A. except B. given C. for all of D. failing

4. Three of these stems can form verbs ending in-ify. Find the one which cannot
A. grand- B. horr- C. terr - D. magn-
5. It is hard to get ____ parts of this car if something goes wrong.
A. extra B. spare C. additional D. emergency
6. Three of these stems can be made into a noun by adding the prefix out-. Find the one which
cannot
A. out- -throw B. out- -set
C. out- - come D. out- - lay
7. Three of these adjectives can be made into verbs by adding -n or -en . Find the one which
cannot
A. blind B. bright C. deaf D. cheap
8. Three of these stems can form verbs ending in -ify. Find the one which cannot
A. quant- B. item- C. ident- D. class-
9. ______ people who live in ____ Netherlands are called _____ Dutch.
A. The – þ - þ B. þ – the – þ C. The – the – þ D. þ – the – the
10. David learned to play ____ violin when he was at ____ university.
A. a – the B. one – a C. the – þ D. þ – the

D. Prepositions: Fill in each blank with a suitable preposition :(0,1 x 10 = 1 m)
1. You can deal with this __________ your discretion.
2. Dr. Smith sees patients only __________ appointment.
3. I ‘ll leave the key with the porter __________ convenience.
4. His life is __________ the balance but the doctors he will recover.
5. Keep you enthusiasm ___________ limits.
6. You can’t interfere; what he does is __________ no concern to you.
7. I’m not free just now, but come at 6; I’ll be __________ duty then.
8. We were late __________ account of the rain.
9. At first there was confusion, but we soon got the situation __________ control .
10. Have you anything to say __________ regard to the proposal?

E. Finding mistakes: Find a mistake in each sentence: (0,1 x 10 = 2 m)
1. The officials object to them wearing long dresses for the inaugural dance at the country club.
A B C D
2. He knows to repair the carburetor without taking the whole car apart.
A B C D
3. Each of the students in the accounting class has to type their own research paper this semester.
A B C D
4. All the students are looking forward spending their free time relaxing
A B C D
in the sun this summer.
5. Dresses, skirts, shoes, and children's clothing are advertised at great reduced
A B C D
prices this weekend.
6. Mary and her sister just bought two new winters coats at the clearance sale.
A B C D
7. Although both of them are trying to get the scholarship, she has the highest grades.
A B C D
8. The new technique calls for heat the mixture before applying it to the wood.
A B C D
9. There are large supply of pens and notebooks in the storeroom
A B C
to the left of the library entrance.
D
10. The president refuses to accept either of the four new proposals made by the contractors.
A B C D
II. Reading: (4m)
A. Reading comprehension 1: (0,1 x 5 = 0,5m)
Fill in the gaps in the passage with the words which make sense''
Collecting wild mushrooms in autumn is a harmless sort of madness, and an old traditional with the Catalans. Some people say that they do not really enjoy eating their wild mushrooms: the taste they enjoy [1] ..... knowing that the mushrooms did not cost anything! The tradition is so strong that even people who work and live in the big cities, and who [2] ..... the countryside, will be struck with the madness and rush out on a fine Sunday morning in October. Clever restaurant owners offer Sunday lunchtime dishes made from various species of wild mushrooms, so that these townspeople can say they have eaten them [3] ..... their own in the woods. So, on a typical October Sunday morning, Cristofol Balaguer announced to his family that he had decided to take them into the country for lunch. His wife, Nuria, signed because [4] ..... once the signs of the wild mushrooms madness. The children said nothing, because they knew that [5] ..... a thousand years of Catalan tradition.

1. A just by B. without even
C. comes from D. very much for
2. A. have lost all contact with B. are resident in •
C. take a great interest in D. they no longer have anything to do with
3. A. when they are on B. even though they couldn't find
C. as they don't need to find D. as long as they couldn't eat
4. A. it was B. they had
C. her husband hadn't been for D. she recognised at
5. A. they had their turn to experience. B. there was nothing for
C. it was useless to argue against D. their father was ignoring

B. Reading comprehension 2: (0,1 x 5 = 0,5m)
Fill the gaps in the passage with the words which make sense.
Cristofol and Nuria Balaguer and their children were in the car heading for the countryside to collect wild mushrooms and to have lunch at Can Lluis. Cristofol was humming to himself. The hunter's instinct made his eyes shine and his heart beat faster. Nuria's face [6] ..... of silent suffering and endless patience. The children were playing a sort of I-Spy game where is was easy to cheat, so that it was not [7] ..... they were screaming angrily at each other. In other words, the Balaguer family was like a thousand others on a Sunday morning. But [8] ..... the feeling of joy in Cristofol's breast as they approached their destination. They arrived very early at Can Lluis, so the restaurant [9] . ... The family sat at a table near a window. A moment later, the restaurant owner came out to greet them, and signaled to the waiter to bring some Olivers and drinks for everyone. Then, the moment came [10] . . . . expecting, the moment when her husband announced: 'I'm just going for a little walk, darling, to find some wild mushrooms. I won't be long'.

6. A. showed how much she felt B. couldn't get rid
C. bore an expression D. had settled down to a look.
7. A. the time that B. long before
C. as soon as D. until
8. A. anything was worse than B. everything was just the same as.
C. something resembled D. nothing could stop
9. A. was only half full B. didn't look empty
C. got crowded with trippers D. had no seats to spare.
10. A. for Nuria to be B. as Nuria couldn't avoid
C. which Nuria had been D. when Nuria was

C. Reading comprehension 3: (0,1 x 20 = 2m)
Choose the suitable word for each blank:
TARKA THE ACTOR
(1)____ an otter to be a film star was the (2)_____ (3)_____ producer-director David Cobham when he embarked on bringing Henry Williamson's classic novel Tarka the Otter to the (4)____. The main Tarka role (5)______a hand-reared otter called Spade.
Spade was born in Suffolk and (6)______ the age of three months was taken over by his permanent handler, Peter Talbot Spade was "imprinted" on Peter - (7)______, the otter came to (Cool__ a parent and wherever Peter went, Spade followed. This meant that the animal (9)______ work loose in rivers and along banks with no fear that he would abscond, (10)______ 0sla, the young female who played Whitetip. Osla, an orphan cub from the Shetlands (11)____ mother ; had been (12)______ by a car, was not so tame and a big enclosure (13)______ built for her scenes.
Animals (14)_____ to act, but they can be made (15)____ When David Cobham wanted shots of Tarka (16)_____ the river bank and then pausing, (17)______ sniffing something. Spade (18)_____ taken to the scene in a box that could be opened by a (19)_____. When a cameras were ready, the box would be opened, Peter would call and (20)_____.
1. A. Training B. The training C To train D. The tram
2. A. most tricky work B. trickiest job C. more tricky work D. trickier job
3. A against B. facing C. opposite D. in front of
4. A. fact B life C. stage D screen

5 A. has been played by B. has been played for
C. was played by D. was played for
6. A. at B. in C. on D. with
7. A. in another word B. otherwise C. that is D. it is to say
8. A. remark him as B. remark him for C. regard him as D. regard him for
9. A. can B. could C. may D. might
10. A different to B. not as C. not like to • D. unlike
11. A. who B. which C. whose D. her
12. A. run over B. overrun C. taken over D. overtaken
13. A. must be B. must have been C. has to be D. had to be
14. A. cannot B. may not be able C. must not D. ought not be able
15. A. react B. to react C. reacting D. that they react
16. A. to run along B. to run through C. running .along D. running through
17. A. like he is B. like he were C. as if he is D. as if he were
18. A. has been B. used to being C. was used to be D. would be
19. A. radio signal B. radio's signal C. signal radio D. signal of the radio
20. A. off would Spade come B. off would come Spade
C. out would Spade come D. out would come Spade

D. Reading comprehension 4: (0,1 x 5 = 0,5)
Read the passage and answer the questions in A, B,C, D:
Excavations, or "digs" are the most important means by which archaeologists get their information. By examining aerial photographs, old pictures, maps, documents and landmarks, they make the decision about where a good place might be to dig. After painstakingly removing layers of soil, often using small tools, and trowels, they look for artifacts. This process continues until they reach an undisturbed layer of soil which has no trace of human occupation.
Brushing away the soil that hides an artifact is like brushing away time. The tiny fragments help to create a more complete picture of the past. Although archaeology is the study of the remains of past human societies, it is not the same as history. Historians use written records to find out about the past, whereas archaeologists use the objects they find such as pots, bones, and tools to find out about the past.



1. According to the passage, all of the following help archaeologists decide
where to dig EXCEPT ______.
A. old pictures B. maps
C. newspapers D. aerial photographs
2. It can be inferred from the passage that archaeologists excavate an area
A. quickly B. efficiently .
C. slowly and carefully D. perfectly
3. Which of the following tools would most probably be used at a dig?
A. a trowel B. a crane
C. a large shovel D. a dump truck
4. Which of the following layers would be the one at which archaeologists would stop digging?
A. one with the remains of an 18th century wall
B. a layer of undisturbed soil
C. a layer containing deep cuts
D. one with the remains of Bronze Age tools
5 All of the following would be; something an archaeologist uses to learn
about the past EXCEPT______.
A. a bone fragment B. an axe from the Bronze Age
C. a letter from a war general D. a piece of pottery
E. Reading comprehension 5: (0,1 x 5 = 0,5)
Read the missing paragraphs A-G and decide where each one fits in the article. Remember there is one more paragraph than you need.

A Although we had been preparing for her return this autumn, the whole family has been in confusion. She is closer than ever to her American family. She still loves us, but we are no longer her primary family and knowing this is terrible.

B Recently I spoke to her on the phone, trying to understand the college arrangements there. She sounds confused. Her employers did not inform us they were taking on this parental responsibility and that is worrying.

C This family has broken so many rules of the au pair scheme that I could have my daughter returned home. But that would only make her hate us. I feel that somewhere she has lost her own identity, but all we can do is to keep in touch with her, to keep telling her we love her and that she will always have a home here.

D As we said our goodbyes, she was excited but nervous. For an 18- year-old who had rarely
been away from home, this was an enormous step.

E We had always been a close family, but I wouldn't say that we had been harsh or particularly possessive parents. We just wanted to see our children grow up to be happy.

F This is more than just the pain of losing the child we love. Many inexperienced 18-year- olds
suffer culture shock when they return home after a year of exciting living. Yet no-one warns them or their parents about this, and many of them take several months to settle again.
G During that first year, I lived for her letters. At least she was happy; she had settled quickly and loved her American family. I had anxious moments, such as when she said that they
were trying to persuade her to stay 'for ever'.

SOMEBODY'S STOLEN MY DAUGHTER
Three years ago, my daughter took her exams, won a university place and decided to take a year off between leaving school and starting university. She chose to go to America as an au pair and we saw her off at the airport in August.

1.
“Promise me Granny will still be alive when I get home,” she said seriously as she was about to board her plane. Then my 10-year-old daughter said what I was thinking secretly: “We might never see her again,” she said sadly.

2.
She returned for university, but she was different. She reacted badly to being back. She was cold, hostile and treated us as strangers. She cried over photographs of the children she had cared for in America, but made hardly any contact with us. Then, in her summer term, she rang to say that she was returning to America, where she felt she belonged. After a painful summer, she returned to the US.

3.
Now she has found a way to stay there: her employers are paying for her to go to college. She will live and work with them in return for the fees. I feel they have bought her.




4.
With our daughter it has been even more serious. She was so good at her job that her employers took a holiday, leaving her alone with three children under three ; so good that during the year she was back here, they kept asking her to return, saying “We wish you would become a member of our family.”

5.
Maybe worrying is an understatement. Last week I felt that my daughter wanted to say something on the phone but she was too tired to express herself clearly. She was sure she wanted to stay in America. But then she said: “I don’t know. I feel I’m being persuaded by the family here.”

6.

If she starts American college this autumn, she will be 25 when she finishes. She will miss her brother and sister growing up. I cannot imagine how this will end , but I would hesitate to recommend this particular au pair scheme to other parents of an inexperienced school-leaver.

III. Writing: (6m)
A. Rewrite the sentence as similar in meaning as possible, using the word given. This word must
not be altered in any way: (0,1 x 10 = 1m)

1. I put a lot of care and attention into the letter.
trouble
________________________________________________________

2. I bought it without thinking about it first.
spur
_________________________________________________________

3. She chooses the kind of hotels she stays in very carefully.
fussy
_________________________________________________________

4. He’s never afraid to say what he thinks.
mind
_________________________________________________________
5. Because I believed his lies, he got a lot of money from me.
conned
_________________________________________________________

6. She’ll be furious when she finds out what’s happened.
go
_________________________________________________________

7. I don’t want people to order me about any more.
enough
_________________________________________________________

8. I’m hoping to go skiing at Christmas.
hopefully
_________________________________________________________

9. I can only see bad things happening in the future.
pessimistic
_________________________________________________________

10. I don’t understand how to fill this form.
clear
_________________________________________________________

B. Write a passage of about 150 words to describe the chart: (2m) : No suggestion

C. Write a letter to a foreign friend of yours, introducing him or her Tet as one traditional aspect
of Vietnamese culture. (3m)

THE END
ANSWER KEY
I. Grammar and Vocabulary: (0,1 x 70 = 7m)
A. Grammar: 1D 2C 3A 4D 5A 6D 7D 8D 9C 10A
11B 12B 13A 14B 15D 16A 17C 18B 19A 20C
B. Vocabulary: 1B 2D 3A 4D 5C 6B 7C 8A 9C 10A
11D 12A 13D 14B 15A 16C 17A 18D 19A 20B
C. Word Building: 1C 2C 3D 4A 5B 6D 7A 8B 9C 10C
D. Preposition:
1. (at) : at your discretion = as you wish
2. (by) : by appointment = an appointment have been made.
3. (for) : for convenience = to make things easier
4. (in) : in the balance = in a dangerous situation
5. (within)
6. (of) : of concern (to) = important
7. (off) : off duty = free
8. (on) : on account of = because of
9. (under) : under control = controlled
10. (with) : with regard to = about
E. Finding mistakes: 1B 2A 3C 4C 5D 6D 7D 8B 9A 10B
II. Reading: (0,1 x 40 = 4m)
A. 1C 2A 3B 4D 5C
B. 6C 7B 8D 9A 10C
C. 1A 2B 3B 4D 5C 6A 7C 8C 9B 10D
11C 12A 13D 14B 15B 16C 17D 18D 19A 20D
D. 1C 2C 3A 4B 5C
E. 1D 2G 3A 4F 5B 6C (Caâu 5 vaø 6 tính 0,05/caâu)
III. Writing: (0,1 x 6 = 6m)
A. Key:
1. I took a lot of trouble over this letter.
(to take a lot of trouble : to spend a lot of time and effort: toán nhieàu coâng söùc)
2. I bought it on the spur of the moment.
(on the spur of the moment : suddenly, without being planned: ñoät ngoät)
3. She’s very fussy about the kind of hotels she stays in.
(fussy about sth: very particular: raát caàu kyø) I choose very carefully
4. He’s never afraid to speak his mind
(to speak his mind: to say what you really think: noùi thaät ñieàu mình nghó.)
5. He conned me out of a lot of money.
(to con sb into doing sth/ out of sth: löøa ai (ñeå laáy tieàn))
6. She’ll go mad when she finds out what’s happened.
(to go mad/ crazy: suddenly to become very angry: noåi khuøng)
7. I ‘ve had enough of people ordering me about.
(to have had enough (of sb/sth) : khoâng theå chòu ñöïng hôn nöõa)
8. Hopefully, I’ll be going/ I’m going skiing at Christmas.
(Hopefully: Let us hope that . . Hy voïng laø . . )
9. I’m pessimistic about the future.
(pessimistic: always expecting the worse: bi quan)
10. I’m not clear about how to fill this form.
(not to be clear: to be confused, not to understand: boái roái, khoâng hieåu)
B. Describing charts: No suggestion
C. Writing a letter: - Form of a letter & Introduction (1m)
- Events before and on Tet (1m)
- Your ideas about Tet. (1m)

Về Đầu Trang Go down
Xem lý lịch thành viên http://tailieutienganh.forumvi.com
 
Practice test for gifted student
Xem chủ đề cũ hơn Xem chủ đề mới hơn Về Đầu Trang 
Trang 1 trong tổng số 1 trang
 Similar topics
-
» hỏi về cách test dsc với 1 đài bờ
» Test Your Vocabulary (test vốn từ vựng)
» Marlins English Language Test
» Marlins English Test Trainer
» Test an ninh trong Inmarsat_C

Permissions in this forum:Bạn không có quyền trả lời bài viết
TÂY NINH 's english materials for learners :: english :: english tests for gifted student-
Chuyển đến