TÂY NINH 's english materials for learners

good
 
IndexIndex  CalendarCalendar  Trợ giúpTrợ giúp  Tìm kiếmTìm kiếm  Thành viênThành viên  NhómNhóm  Đăng kýĐăng ký  Đăng NhậpĐăng Nhập  

Share | 
 

  KÌ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP TỈNH GIA LAI 2011-2012

Xem chủ đề cũ hơn Xem chủ đề mới hơn Go down 
Tác giảThông điệp
Admin
Admin


Tổng số bài gửi : 286
Join date : 15/02/2012

Bài gửiTiêu đề: KÌ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP TỈNH GIA LAI 2011-2012   Fri Feb 17, 2012 2:18 pm

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO KÌ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP TỈNH
GIA LAI LỚP 12 THPT, NĂM HỌC 2011-2012
ĐỀ DỰ BỊ Môn thi: TIẾNG ANH 12 (Bảng B)
Thời gian thi: 180 phút (Không kể thời gian giao đề)
Ngày thi: 01/12/2011
Đề thi có 08 trang
* Thí sinh không được sử dụng tài liệu kể cả từ điển
* Giám thị không giải thích gì thêm Số phách
________________________________________
I. LISTENING (3 points). HƯỚNG DẪN PHẦN THI NGHE HIỂU
• Bài nghe gồm 3 phần, mỗi phần được nghe 2 lần, mỗi lần cách nhau 30 giây, mở đầu và kết thúc mỗi phần nghe có tín hiệu.
• Mở đầu và kết thúc bài nghe có tín hiệu nhạc. Kết thúc bài nghe thí sinh có 3 phút để hoàn chỉnh bài.
• Mọi hướng dẫn cho thí sinh (bằng tiếng Anh) đã có trong bài nghe.
Part 1: (0.2X4=0.8ps)
People are talking about how their friends have changed. What is each person like now? Listen and choose the correct picture.

1. 2.











A B A B

3. 4.












A B A B

Your answers
1. ……B………. 2. ……A………. 3. ……A………. 4. ……B……….

Part 2: (0.2X6=1.2ps)
Why does each person call? Choose the correct answer.

1. Jill _____.
A. has some news
B. was in dangerous situation
C. wants to ask a favor
2. Sean _____.
A. isn’t having a good time
B. has met someone interesting
C. needs money
3. John _____.
A. lost his wallet
B. lost ticket
C. will be coming back on time
4. Rachel _____.
A. has good news
B. needs help
C. wants to tell her friend about a health problem
5. Mary _____.
A. lost her glasses
B. was in an accident
C. had good news
6. Margaret _____.
A. is coming home earlier
B. is taking a different flight
C. doesn’t have anything to do.

Your answers
(1). …………C…………….. (2). …………C………….. (3). …………A………………
(4). …………C……………… (5). …………A………….. (6). …………B………………
Part 3: (0.2X5=1.0p)
Listen to the recording (two times). Fill in the blanks with the missing words.
NOISES IN THE NIGHT
It was about 2 o’clock in the morning, and … suddenly I woke up. I heard a (1) ______. I got out of bed and went slowly downstairs. There was a light on in the living room. I (2) _____ carefully. I could hear two men (3) ______ very quietly. “Burglars!” I thought, “Two burglars”. Immediately I ran back upstairs and phoned the (4) ______. I was really frightened. Fortunately, the police arrived quickly. They opened the front door and went into the living room. Then they came upstairs to find me. “It’s all right now, sir,” they explained, “We (5) ______ the television off for you”
Your answers
(0). … o’clock ………..….. (1). …… noise ………….. (2). ……… listened……
(3). ………speaking……… (4). …… police ………….. (5). ……… turned.……..
II. PHONETICS (1 point)
Part 1: (0.1X5=0.5p)
Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words in each group.
1. A. busy B. visit C. museum D. conversation
2. A. food B. stool C. took D. school
3. A. attend B. dictionary C. dormitory D. reputation
4. A. used B. remembered C. practiced D. stayed
5. A. said B. rainy C. sailor D. again
Your answers
1. ........D............ 2. ........C............ 3. ........B............ 4. .......C............. 5. .......A.............
Part 2: (0.1X5=0.5p)
Choose the word with the different stress syllable.
1. A. welcome B. enhance C. prepare D. collect
2. A. mausoleum B. engineer C. volunteer D. compulsory
3. A. disastrous B. eruption C. thunderstorm D. volcanic
4. A. before B. mountain C. device D. champagne
5. A. decorate B. disappoint C. festival D. primary
Your answers
1. ........A............ 2. .........D........... 3. .........C........... 4. ........B............ 5. .......B.............

III. LEXICO- GRAMMAR (5 points)
Part 1: (0.1X20=2ps)
Choose the word or phrase which best completes each sentence. Write your answers (A, B, C, or D) in the space provided under this part.
1. Are there enough apples for us to have one ________?
A. every B. each C. self D. individually
2. The room was ________ of strangers.
A. full B. complete C. crowded D. filled
3. They left the room ________ they had finished their exam.
A. while B. once C. before D. although
4. All the boys are good at cooking, but ________ is as good as the girls.
A. either B. neither C. every D. none
5. They had lunch together in the school ________.
A. cafe B. restaurant C. canteen D. bar
6. Can you deliver this letter ________ hand?
A. by B. with C. in D. to
7 This is Mr White, ________ invention has helped hundreds of deaf people.
A. Whose B. which C. that D. whom
8. We must ________ our pounds for dollars before going to New York.
A. change B. convert C. turn D. exchange
9. It was clear that the young couple were ________ of taking charge of restaurant.
A. able B. reliable C. capable D responsible
10. Who is the ________ of this company?
A. top B. head C. leader D. minister
11. By the time she reached the dentist, the pain in her tooth ________ stopped
A. √ B. has C. had D. had been
12. Does anyone know ________ this hat might be?
A. who B. whom C. whose D. to whom
13. We intend________away with the old system once we have developed a better one
A. doing B. to do C. do D. to have done
14. The old lady was________exhausted after the long walk.
A. very B. absolutely C. pretty D. fairly
15. By the time you return here next year, the city ________ lots of changes.
A. will have B. has had C. will have had D. will be having
16. The old man serves the ball so skilfully. He________a good tennis player when young.
A. can be B. must be C. could be D. must have been
17. The old man is said________all his money to an old people’s home when he died.
A. to leave B. to leaving C. have left D. to have left
18. They wasted ________ time searching for the car keys.
A . priceless B. costly C. valuable D. expensive
19. Because it had not rained for several months, there was a ________ of water.
A. shortage B. drop C. scarce D. waste
20. Could you ________ me how to use this new telephone?
A. explain B. show C. say D. remember
Your answers
1. B........ 2. A........ 3. B........ 4. D........ 5. C........ 6. A........ 7. A........ 8. D........
9. C........ 10. B...... 11. C...... 12. C...... 13. B...... 14. B...... 15. C...... 16. D......
17. D...... 18. C 19. A 20. B......
Part 2: (0.1X10=1p)
Choose the word or phrase which would not be appropriate.
1. (A) A little does he know (= He (B) knows nothing about it) (C) but we’re flying to Geneva next weekend (D) to celebrate his birthday.
2. I can’t get (A) into these trousers (B) no more. (C) They’re far (D) too small for me.
3. Millions of (A) living animals (B) are shipped (C) around the world (D) each year.
4. Please (A) give (up) your seat to an (B) elder or disabled (C) person if they (D) require it.
5. I’ll have (A) taken this (B) work home (C) with me and finish it (D) there.
6. Let us (A) ever forget those (B) who gave their (C) lives for their (D) country
7. We’d have been here (A) sooner, (B) but we (C) did several stops (D) along the way.
8. (A) Because of the rain, we (B) weren’t able to spend (C) much the day (D) on the beach.
9. Would (A) everyone who wishes (B) attending the dinner let me (C) know by (D) Friday afternoon?
10. (A) In AD 79 (B) the city of Pompei was buried (C) under a layer of ash (D) seven deep metres.
Your answers
1. A…. 2. B…. 3. A…. 4. B…. 5. A…. 6. A…. 7.C…. 8. C…. 9. B…. 10.D…
Part 3: (0.1 X10=1p)
Fill the blanks with the appropriate form of the words in parentheses.
1. The population of the world has been ________ faster and faster. (increase)
2. Lack of water will stunt the plant's ________ (grow)
3. People without ________ had to pay for their own repairs. (insure)
4. The local ________ are listed in the newspaper. (entertain)
5. You're very ________ to be alive after that accident. (luck)
6. In cricket, the ball is ________ overarm. (delivery)
7. Our firm is no longer ________ in world markets. (compete)
8. I like all her novels, but her latest is ________ good. (particular)
9. Freedom of _______ is one of the fundamental rights. (speak)
10. What old people fear most is ________. (lonely)
Your answers
1. _________________ 2. _________________ 3. _________________
4. _________________ 5. _________________ 6 . _________________
7. _________________ 8. _________________ 9. _________________
10. ________________
Part 4: (0.1X10=1p)
Put in the correct prepositions or adverbs.
1 I couldn't take ________ the lecture at all. It was too difficult for me.
2 He is inclined to let his enthusiasm run ________ him.
3 When he offered me only £3, I was too taken ________ to say a word.
4 He has already run ________ the money his father left him two years ago.
5 Now he is running ________ bills all over the town.
6 She took ________ riding because she wanted to lose weight.
7 I can't start the car; the battery has run ________.
8 The policeman ran ________ the thief.
9 He takes ________ his mother; he has blue eyes and fair hair too.
10 I forgot to turn off the tap and the wash-basin ran ________
Your answers
1. ___________ 2. ___________ 3. ___________ 4. ___________ 5. ___________
6. ___________ 7. ___________ 8. ___________ 9. ___________ 10. __________
III. READING (5points)
Part 1: (0.1X20=2ps)
Fill each of the numbered blanks in the following passage. Use only one word in each space. (Write your answers in the space provided under this part)
Isambard Kingdom Brunel was a famous 19 – century engineer. He (1) _________ born in 1806 in Portsmouth, a seaport in the South of England. In 1803, after studying (2) ________ 2 years in Paris, he started (3) ________ for his father (4) ________ was an engineer and inventor. He had been born near Rouen in France but in 1728 had left France for the USA and had later settled in England. Both father and son were responsible for the design (5) ________ construction of the tunnel under the river Thames. The digging of this tunnel was (6) ________ in 1825 and completed 20 years later. Today, it (7) ________ part of the London Underground System.
Isambard Kingdom Brunel went (Cool ________ to design the Great Britain (1845), (9) ________ was the first large ship to be built (10) ________ iron instead of wood. It was powered (11) ________ steam and made regular crossings of the Atlantic. Remarkably, this ship is (12) ________ in existence. It (13) ________ been restored and can be seen in Bristol (14) ________ it was originally built (15) ________ of Brunel’s great engineer achievements was the construction of the Great Western Railway from London to Bristol. He designed all the stations, bridges, tunnels and viaducts along the line.
Brunel’s ideas were ahead of this time and he had difficulty in convincing people that they were realistic, and indeed, some of his projects were very ambitious, but he (16) ________ determined to find (17) ________ to the (18) ________ difficult problems. Overwork ruined his health and he (19) ________ at the early age of 52, in 1859. The work of Brunel and his father has always been highly regarded and Brunel University, founded in 1966, is (20) ________ after both of them.
Your answers
1. ___________ 2. ____________ 3. ____________ 4. ____________
5. ___________ 6. ____________ 7. ____________ 8. ____________
9. ___________ 10. ___________ 11. ___________ 12. ___________
13. __________ 14. ___________ 15. ___________ 16. ___________
17. __________ 18. ___________ 19. ___________ 20. ___________
Part 2: (0.2X5=1p)
Read the text and choose the correct answer A, B, C or D.
The agricultural revolution in the 19th century involved two things: the invention of labour-saving machinery and the development of scientific agriculture. Labour-saving machinery naturally appeared first where labour was scarce. “ In Europe”, said Thomas Jefferson, “the object is to make the most of their land, labour being abundant; here it is to make the most of our labour, land being abundant”; It was in the United States, therefore, that the great advances in 19th century agricultural machinery first came.
At the opening of the century, with the exception of a crude plough, farmers could have carried practically all of the existing agricultural implements on their backs; by 1860, most of the machinery in use today had been designed in an early form. The most important of the early inventions was the iron plough. As early as 1790 Charles Newbold of New Jersey had been working on the idea of a cast-iron plough and spent his entire fortune in introducing his invention. The farmers, however, were not interested in it, claiming that the iron poisoned the soil and made the weeds grow. Nevertheless, many people devoted their attention to the plough, until in 1869 James Oliver of Indiana turned out the first chilled-steel plough.
1. What is the main topic of the passage?
A. The need for agricultural advances to help feed a growing population.
B. The development of safer machines demanded by the labour movement.
C. Machinery that contributed to the agricultural revolution.
D. News jersey as leader in the agricultural revolution.
2. Which of the following can be inferred from what Thomas Jefferson said?
A. Europe was changing more quickly than the United States.
B. Europe had greater need of farm machinery than the United States did
C. The United States was finally running out of good farmland.
D. There was a shortage of workers on United States farms.
3. What point is the author making by stating that farmers could carry nearly all their tools on their backs?
A. Farmers had few tools before the agricultural revolution.
B. People in the United States were traditionally self-reliant.
C. Life on the farm was extremely difficult.
D. New tools were designed to be portable.
4. According to the passage, which of the following statements about Charles Newbold is true?
A. He was James Oliver’s assistant.
B. He was born in Europe.
C. He was opposed to scientific agriculture.
D. He spent his own Money to promote his invention.
5. Why did farmers reject Newbold’s plough?
A. Their horses were frightened by it. B. They preferred lighter tools.
C. It was too expensive. D. They thought it would ruin the land.
Your answers
1. ___________ 2. ___________ 3. ___________ 4. ___________ 5. ___________
Part 3: (0.2X5=1p)
Choose from sentences A-G the one which fits each gap 1-5. There is one extra sentence you do not need to use.
A Industries have polluted the water, fishing has destroyed sea life and divers have damaged large parts of the coral.
B The crew were helpful and pleasant and the price was also very reasonable.
C Altogether, it was a wonderful trip.
D I'm not sure I would go again.
E It stretches for 2000 kilometres and is up to 800 metres wide.
F However, I didn't think I could take part in a dive cruise and not dive
G At no point were we permitted to swim away on our own.
A Natural Wonder
When I was asked to visit and write about the Great Barrier Reef, I was thrilled. I had heard reports of damage done by tourism and other industries, but felt that the Reef would still be a wonderful place to see. I was right it was an incredible sight.
From the air, the Great Barrier Reef seems huge. (0)___E____ I wasn't sure how best to explore such a giant place, so after I had landed, I made enquiries and was told the best way to see the Reef is to take a dive cruise. I booked a place on a three-day cruise, and, despite warnings about the state of some of these boats, the boat I was on was comfortable and clean. (1)___B____ I was entitled to eight dives plus use of wet suit, flippers and other equipment, three meals a day and two nights' accommodation.
Although I have been diving before, I am not an experienced diver. (2)___F____ l was nervous to begin with, but soon felt completely safe. We were divided into groups according to our ability and each group was given an instructor. They had very strict rules (3)___G____.
With our guides, we saw some amazing sea life including small sharks, crabs and thousands of colourful tropical fish swimming around in the coral. The other divers were friendly and the evenings on board were very pleasant. (4)___C____.
While I was at the Great Barrier Reef, it became perfectly clear from the conservation programmes I came across, that the damage I had heard about had been done. (5)___A____
Environmental groups have done much to stop this damage, but sadly it continues.
Despite this, the Great Barrier Reef is a wonderful place to go.
For me at least it is one of the most' significant natural wonders our earth has to offer.
Your answers
(0).......E.........
(1). __________ (2). __________ (3). __________ (4). __________ (5). __________
Part 4: (0.1X10=1p)
Choose the word that best fits each of the blanks in the following passage. Circle A, B, C or D to indicate your answer.
Getting friends and family to pose for photos is hard enough, but how would you cope with a rabbit, an owl or a butterfly that simply (1) ________ to keep still? Simon king, wildlife film-maker and photographer, says you don’t need any formal (2) ________ to get started. “The whole idea is that photographing wildlife should be fun”. Simon offers the following (3) ________.
Specialise from the start. You’re more likely to get good result sooner if you (4) ________ on one type of wildlife-insects for instance-(5) ________ than just going off to the woods or park with your camera and snapping whatever you see. Pick something that isn’t hard to photograph. Choosing an animal that’s hard to (6) ________, or will run away if it sees you (7) ________ unnecessary problems. How about flowers, or a group of birds?
Search second-hand camera shops and local papers for quality (Cool ________ .You don’t need to (9) ________ a fortune-Simon started with just a second-hand camera that cost around £30. But you will need a single lens reflex camera. Remember it’s the whole photograph that counts, not just the subject. (10) ________ you’re composing a picture and try to be as artistic as possible.
1. A. disobeys B. dislikes C. refuses D. avoids
2. A. training B. education C. exercise D. lecture
3. A . lessons B. facts C. warnings D. tips
4. A. think B. concentrate C. limit D. depend
5. A. more B. other C. better D. rather
6. A. spot B. notice C. meet D. glance
7. A. creates B. starts C. puts D. leads
8. A. instruments B. equipment C. material D. tools
9. A. cost B. make C. spend D. lose
10. A. Think B. Guess C. Invent D. Imagine
1. __________ 2. __________ 3. __________ 4. __________ 5. __________
6. __________ 7. __________ 8. __________ 9. __________ 10. _________
IV. WRITING (6 points)
Part 1: (0.2X10=2ps)
Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it.
1. Zuthato like visiting old churches.
Zuthato is …………………………………………………………………….
2. Pamela became popular with people in 1950s.
Pamela caught …………………………………………………………………….
3. Maile was angry because his sister had broken his cassette player.
Maile was angry with …………………………………………………………………….
4. The children’s singing was really beautiful.
The children sang …………………………………………………………………….
5. At school, my reading was very slow and my writing was illegible.
I read very …………………………………………………………………….
6. As the patient was still too weak, the surgeon postponed the operation.
The surgeon put …………………………………………………………………….
7. It’s a cross-country vehicle with five doors.
It’s a five …………………………………………………………………….
8. Thomas started working for the company twelve years ago.
Thomas has ……………………………………………………………………
9. Their car is Italian. It’s big and red.
They’ve got a …………………………………………………………………….
10. I thought she bore a strong resemblance to her grandmother.
She reminded …………………………………………………………………….
Part 2: (0.2X10=2ps)
Rewrite the following sentences, using exactly the words given in parentheses.
1. The teachers agreed to introduce the new methods. (agreement)
…………………………………………………………………………………………………..
2. Dickens' last novel was unfinished when he died. (without)
…………………………………………………………………………………………………….
3. All the hostages were released yesterday by the kidnappers. (let)
……………………………………………………………………………………………………..
4. John was shocked to hear that he had failed his driving test. (came)
……………………………………………………………………………………………………..
5. That sort of behaviour was deplorable, in my opinion. (approve)
……………………………………………………………………………………………………..
6. The new lecturer was unpopular with his students. (take)
……………………………………………………………………………………………………..
7. Don't run away with the idea that this job is easy. (conclusion)
……………………………………………………………………………………………………..
8. You must drive more slowly in town. (reduce)
……………………………………………………………………………………………………..
9. Everyone but Jane failed to produce the correct answer. (succeeded)
……………………………………………………………………………………………………..
10. Tina rewrote the French book in Spanish. (from)
……………………………………………………………………………………………………..
Part 3: (2ps)
Write a composition (about 250 words):
“How well do schools prepare students for their future?”
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..…..
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..…..
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..…..
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..…..
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..…..
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..…..
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..…..
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..…..
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..…..
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..…..
----The end-----
Về Đầu Trang Go down
Xem lý lịch thành viên http://tailieutienganh.forumvi.com
 
KÌ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP TỈNH GIA LAI 2011-2012
Xem chủ đề cũ hơn Xem chủ đề mới hơn Về Đầu Trang 
Trang 1 trong tổng số 1 trang
 Similar topics
-
» Quỹ Cựu Học sinh Tư Nghĩa: Tri ân Thầy Cô, Nhớ về Trường xưa, Vì Đàn em thân yêu...
» Cựu học sinh 87TuNghia
» Thư mời họp mặt cựu học sinh nhân dịp đầu năm
» 0983480889 Máy bơm nước sinh hoạt Pentax, máy bơm cứu hỏa chạy điện Pentax, máy bơm nước Pentax, bơm nước Pentax, Bơm Pentax
» {Fic mừng sinh nhật GAF} Fic tặng rum >> chap 2 [Hoàn thành]

Permissions in this forum:Bạn không có quyền trả lời bài viết
TÂY NINH 's english materials for learners :: english :: english tests for gifted student-
Chuyển đến